2 (2)

Rólunk

A Gyöngyhalász Művészeti Stúdió a Pannonhalmi Béla Baptista Általánosan Iskola égisze alatt kezdi meg működését 2021.szeptemberében.
A Stúdió gyökerei az iskolai tehetségműhelyek. A Művészeti Stúdió létrehozása azért vált szükségessé, mert a nagy volumenű színházi előadásainkkal kinőttük az iskolát. Mind a próbaidőt mind az előadások színvonalát illetően. Szeretnénk más iskola tanulóinak is megadni a lehetőséget arra, hogy részesei legyenek ennek a varázslatos „gyöngycsiszolásnak”.
A Gyöngyhalász Művészeti Stúdióban inkluzív szemléletű tehetségkibontakoztatás zajlik.
Mit jelent ez?
– Kiválogatjuk a tehetséges gyerekeket.
– Engedjük, hogy minden tanuló a saját tempójában haladjon, kiküszöbölve ezzel a megfelelési kényszerből adódó szorongást.
– Olyan művészetterápiás játékokat alkalmazunk, amelyek segítenek feloldani az esetleges gátlásokat, hogy a tehetség szabadon szárnyalhasson.
– Az alkotó-, és előadóművészeti munkával járó kompetenciák észrevétlenül, élményszerűen épülnek be a gyerekek személyiségébe (kitartás, kudarctűrés, kooperatív szemlélet, empátia, problémamegoldó készség stb.). Mindezt nem presszionálva, hanem az alkotó munka folyamatában elmélyülve, tapasztalat útján.
2021-2022-es évadban az Énekstúdió kezdte meg működését.
A következő években színészmesterség, mozgás, képzőművészeti és film szakok nyílnak meg az érdeklődők előtt.